به گزارش مشرق، سیزدهم آبان به عنوان روز مبارزه ملی با استکبار جهانی و خاستگاه اولیه و اصلی تفکر و حرکت توفنده تقابل و تعارض با قدرت های استکباری شناخته می شود؛ روزی که جوانه های سبز ایمان رویید و دانشآموزان مسلمان به نشانه اعتراض به رژیم پهلوی در دانشگاه تهران اجتماع کردند و تاریخ، شاهد خون به ناحق ریخته آنان شد؛ دانشآموزان انقلابی که برخاستند تا نورگوهر دانش را در آیینه حماسه و دلیری بتابانند و غبار خودباختگی را از سیمای مدرسه بروبند.
در طول تاریخ پر فراز و نشیب ایران ۱۳ آبان جایگاهی ویژه ای دارد؛ روزی تاریخی که مربوط به یک ماجرا و اتفاق نمی شود، بلکه در طول سال های مختلف در این روز اتفاق های گوناگونی به منصه ظهور رسیده است تا این روز به عنوان روز تاریخی و تاثیرگذار در سطور رنگ پریده تاریخ نمایان شود. به این صورت که در این روز و در طول سال های مختلف سه حادثه سرنوشت ساز اتفاق افتاد که در طول تاریخ معاصر ایران ۱۳ آبان را برجسته کرد.
۱۳ آبان ۱۳۴۳ خورشیدی
سیزدهم آبان ۱۳۴۳ خورشیدی را باید به عنوان نخستین ۱۳ آبانی دانست که در تاریخ معاصر ایران برجسته شد زیرا در این روز مأموران رژیم پهلوی با صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام خمینی(ره) در قم حمله ور شدند و ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که ۱۴ سال بعد به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی انجامید.
۱۳ آبان ۱۳۵۷ خورشیدی
دومین حادثه تاریخی در ۱۳ آبان، مربوط می شود به سال ۱۳۵۷ خورشیدی که در این روز دانش آموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند به طرف دانشگاه تهران حرکت کردند تا بار دیگر پیوندشان را با رهبر بت شکن خویش به جهان اعلام کنند. این جوانان پرشور گروه گروه داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. مأموران رژیم، دانشگاه را به محاصره خود درآورده بودند تا چنانچه فریاد حق طلبانه از گلویی برخاست آن را با گلوله پاسخ دهند. دانش آموزان در کناره نرده ها و زمین چمن اجتماع کرده بودند و فریاد مقدس «الله اکبر» فضا را پر کرد. این حرکت تا ساعت ۱۱ صبح طول کشید که ناگهان مأموران ابتدا چند گلوله گاز اشک آور در میان دانش آموزان و دانشجویان پرتاب کردند. اجتماع کنندگان صدای خود را رساتر کردند و با فریاد «الله اکبر» شروع به اعتراض کردند.
یکی از شاهدان عینی می گوید: شنبه ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ ساعت ۱۱ صبح، بیش از هفت هزار دانش آموز و دانشجو و دیگر طبقات مردم در محوطه دانشگاه تهران گرد آمده و عده ای سرگرم تماشای نمایشگاه عکس بودند و گروهی به سخنرانی گوش می کردند که ناگهان یک کپسول گاز اشک آور در هوا چرخید و روی زمین دانشگاه فرود آمد. عده ای سراسیمه به سوی در ورودی دانشگاه دویدند ولی در همین موقع صدای تیراندازی بلند شد. سربازان از پشت میله های دانشگاه به سوی مردم شلیک کردند.
سرانجام تیراندازی شروع شد و لاله های انقلاب یکی پس از دیگری در خون غلتیدند؛ جوانانی که با فریاد الله اکبر و با شعارهای مرگ بر امریکا و مرگ بر شاه به شهادت می رسیدند تا انقلاب اسلامیشان را تداوم ببخشند.
پیام امام(ره) و روز دانشآموز
در این زمان امام خمینی (ره) که در پاریس به سر می بردند در پیامی به همین مناسبت فرمودند: عزیزان من صبور باشید که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است. ایران امروز جایگاه آزادگان است… من از این راه دور چشم امید به شما دوخته ام… صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می رسانم.
از آن تاریخ به بعد، سیزدهم آبان ماه با عنوان روز دانش آموز، به عنوان حماسه خونین لاله های انقلاب در جریان نهضت اسلامی گرامی داشته می شود و امروز ما سیزدهم آبان را پاس می داریم چراکه مردانگی و فتوت ایثار و از خود گذشتگی و دشمن ستیزی را مقدس می دانیم.
۱۳ آبان ۱۳۵۸ خورشیدی
و اما سومین حادثه ای که ۱۳ آبان را در تاریخ معاصر ایران برجسته کرد، بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به وقوع پیوست؛ یعنی در سال ۱۳۵۸ خورشیدی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام به تبعیت از سیاست های ضداستکباری مقتدا و رهبر خویش و به دلیل نقش اساسی و فراگیر آمریکا در ایجاد بلوا و اغتشاش در ایران و توطئه های مکرر این کشور به منظور فروپاشی نظام تازه تاسیس جمهوری اسلامی، سفارتخانه آمریکا را که به لانه جاسوسی تبدیل شده بود به اشغال خویش درآوردند. این حرکت دانشجویان در نخستین سال پس از سقوط حکومت پهلوی، سرآغاز تحول های بسیاری در مسیر حرکت انقلاب اسلامی ایران شد و بر دگرگونی های سیاسی و رخدادهای مرتبط با انقلاب در آن خارج و داخل کشور تاثیر گذاشت.
۱۳ آبان؛ درس بزرگ استکبارستیزی
انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر اسلام با ارایه الگویی عینی و عملی از یک نظام سیاسی و اجتماعی مبتنی بر ارزشهای الهی و انسانی از یک طرف، معادلات سیاسی استکبار را در ادامه سیاست سلطه و تقسیم استعماری جهان بهم زد و با ساختار فرهنگی دینی خود فرهنگ استعماری غرب را زیر سؤال برد و از سوی دیگر روند انقلاب اسلامی با آگاهیهای عمیقی که میان ملتهای مسلمان جهان به ویژه در کشورهای اسلامی به وجود آورد، زمینه تحولات سیاسی ریشهدار و بینشها و گرایشهای سیاسی چشمگیری را فراهم آورد.
این اتفاق ها باعث شده تا نظام استکباری غرب تمام تلاش خود را به کار ببندد تا به هر ترتیبی که شده ضربه هایی به جمهوری اسلامی وارد سازد که در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جنگ گرفته تا تحریم، نمونه های بسیاری از آن قابل مشاهده است تا بدین ترتیب بتواند بستر زوال و فروپاشی نظام اسلامی را فراهم آورد اما این روزها و حوادثی که در آنها اتفاق افتاده ملت را روز به روز در مقابل اینگونه تلاش های خصمانه، قوی تر می کند؛ یعنی روزی همچون ۱۳ آبان به نمادی تبدیل شده که درس بزرگ استکبار ستیزی به مردم می دهد.
مبارزه با استکبار
در مبارزه با استکبار باید توجه داشت که مبارزه اسلام و جبهه حق با مستکبران نه با مردم، ملت و انسان ها بلکه با نظام استکباری است که امروزه آمریکا و انگلیس و ایادی آنها در صدر این نظام استکباری قرار دارند. این خوی استکباری نظام های مستکبر است که نمی گذارد، حقایق و معارف اصیل اسلام به دست آزادگان در دنیا برسد چرا که در این صورت چون با فطرت انسان ها هماهنگی دارند به سرعت جذب اسلام شده و به دشمنان نظام استکبار تبدیل خواهند شد.
همچنین ادامه دار بودن منطق مبارزه با استکبار و نظام سلطه هم در استکبارستیزی هم است. به همین دلیل هم نباید اینگونه برداشت شود که زمانی که با آنها در مورد موضوعات خاص و برای مصالح نظام و انقلاب مذاکره می شود، دیگر با نظام سلطه مبارزه نخواهد شد، بلکه استکبار ستیزی دائمی بوده و تعطیل بردار نیست و خود مذاکره هم یکی از شیوه های مبارزه با استکبار است.
البته برای موفقیت در مقابل استکبار تا بن دندان مسلح باید اتحاد و انسجام درونی در میان ملل مسلمان و به خصوص در داخل کشور وجود داشته باشد زیرا تا زمانی که در داخل کشور نتوانیم مشکلات خود را حل کرده و به یک تفاهم از انقلاب و استکبار و روش مقابله با نظام سلطه دست بیابیم، در مواجهه با فتنه های استکباری موفق نخواهیم شد.